Kediler son derece hijyenik yaratıklardır ve kendilerine iyi bakmaları ile bilinirler. Bununla birlikte, yavru kedinizin bakımının yapılması hayati öneme sahiptir çünkü sizinle arasındaki bağı güçlendirmeye yardımcı olur ve aynı zamanda kötü sağlık belirtilerini kontrol etmeniz için size bir fırsat sunar.
Kedinizi erken yaşlardan itibaren kontrol etmek, kedinizin düzenli olarak ilgilenilmesini sağlar, bu da yaşamın ilerleyen zamanlarında veteriner ziyaretlerini kolaylaştırır.
Taramanın faydaları
Taramak sadece kedinizin dolaşımını uyarmakla kalmaz, kas tonusunu iyileştirir, aynı zamanda yutulmadan önce gevşek tüyleri çıkararak saç topunu en aza indirir. Aynı zamanda, tüylerin tabanındaki bezleri de uyarır, kürkü su geçirmez hale getirir ve yalıtım özelliklerini iyileştirmek için kürkü yumuşatır.
Yavru kedi nasıl taranır
Bu, yavru kedinizin ırkına ve tüylerinin uzunluğuna göre değişir. Kedinizin kürkü, yetişkin bir kediden daha kısa ve daha yumuşak olacak, ancak zamanla daha da uzayacak.
Kedinizi, erken yaşta taranmaya alıştırmak yaşlanana kadar beklemekten çok daha iyidir. Bu onlara alışmaları için yardımcı olur, böylece tam olarak keyif alabilirler. Deneyimi daha konforlu hale getirmek için yavru kedinizi her zaman kaymayan bir yüzeye koyun.
Kısa tüylü yavru kedilerin sahipleri için iyi haber, sadece hafif bir fırça ya da haftada bir kez tarak ile hızlı bir tarama yeterli olacaktır. Yavrularının kulaklarını, gözlerini ve ağzını kontrol etmenin yanı sıra Parazitler, yaralar ya da topaklar ve darbelere karşı cildi incelemek için bu fırsatı kullanın.
Uzun tüylü ırklar, doğru tipte ekipmanla günlük bakıma ihtiyaç duyarlar- yetiştiricinize ya da bir bakıcısına danışabilirsiniz. İlk olarak, yavru kedinizin fırçayı koklamasına izin verin. Çoğu zaman, yüzlerini kıllara sürerler, ki bu da olumlu bir adımdır. Bir süreliğine yavru kedinizi okşadıktan sonra, önce vücudunun yanlarını hafifçe fırçalamaya başlayın. Birkaç dakika sonra,tarama işlemi bir mücadeleye dönüştüyse, fırçalamayı bırakın ve tekrar okşamaya başlayın.
Bunların hepsi, yavru kedi ile iletişiminize yardımcı olacaktır. Kediniz, bakımlı olma hissine aşina olduğunda, göbeğini, kuyruğunu, kulaklarını ve diğer hassas bölgelerini taramaya başlayın, ancak olabildiğince nazik olun ve ilk seansları çok kısa tutun.
Kedinizi tararken, sağlık durumunu kontrol etmek
Kediniz rahatlarken ve tarama deneyiminin tadını çıkarırken, pençelerine hafifçe dokunarak pençelerini inceleyin. Yavru kedinizin kulaklarını kontrol edin, dişleri ve diş etlerini incelemek için ağzını hafifçe açın.
Kediniz rutini öğrendikten sonra, kedinizi bir yetişkin olarak taramak isteyeceğiniz masaya götürün. Evcil hayvanınız bu yeri, bakımlı ve ödüllendirilme ile hızla ilişkilendirecek ve hayatınızın ilerleyen dönemlerinde iyi sağlık belirtilerini düzenli olarak kontrol etmenizi çok daha kolaylaştıracaktır.